Vår endoskopiverkstad har blivit omcertifierad

2023.01.02

GODKÄNDA. Även utan anmärkningar. Det innebär att vi i ytterligare ett år kan behålla vår position som "Pentax Medical certified repair center".

På bilden är det medicintekniker och endoskopreparatör Henning Bekker på verkstaden i Glostrup.

En certifierad verkstad säkerställer ökad patientsäkerhet

Vi har nu varit certifierad endoskopiverkstad i ett år och ser fram emot att ta hand om de endoskop som kommer in på reparation även under det kommande året. Certifieringen innebär bl.a:

  • hög kvalitet på reparationer,
  • kortare reparationstider och
  • ökad patientsäkerhet.

Noggrann genomgång av material och rutiner

Endoskopireparatören Henning Bekker och servicechef Kim Brædder har under två dagar fått besök av Ramón Navazas, som är controller på Pentax Medical. Under revisionsbesöket kontrollerades alla endoskopiverkstadens rutiner och allt material granskades i sömmarna. Allt var under kontroll.

Certifieringen omfattar bl.a. kontroll av mätinstrument, verktyg, rutiner och dokumentation ända in i små detaljer som fasta intervaller för tvätt av arbetskläder, märkning av lödkolvar för blyfritt och blyhaltigt lod, checklista för rengöring och golvtvätt, kontrollrutiner för utgångsdatum på plåstren i Första hjälpen-lådan och mycket mer.

Endoskopiverkstaden är godkänd utan anmärkningar av något slag

Henning och jag hade några spännande diskussioner med Ramón om våra rutiner. Faktum är att Ramón tyckte att vissa av våra procedurer är så bra att andra kan inspireras av dem. Man håller andan medan det som känns som en tentamen pågår, men jag tror att vi kan vara stolta över att klara med högsta betyg.” Det sa servicechef Kim Brædder när revisionsbesöket väl var över och det stod klart att det fanns varken fel eller brister.

Läs mer om endoskopiverkstad
 

Tillbaka

keyboard_arrow_up