Santax Medico fyller 70 år

2024.04.01

Den 1 april 2024 har det gått 70 år sedan Santax Medico grundades

T.v. Ole F. Christoffersen, vd och tredje generationen i Santax Medico.
T.h. Niels Christoffersen, tidigare vd och andra generationen i företaget.

Hur det hela började

För 70 år sedan var Santax Medico ett litet familjeföretag i Danmark som sålde röntgenfilm till sjukhus. Allt började 1954 när tioårige Niels Christoffersen blev utsparkad ur sitt rum på Dalgas Avenue i Aarhus. Anledningen till detta var att hans pappa Ole Rohr Christoffersen skulle starta eget och behövde använda rummet som kontor. 

Idag är vi verksamma i flera länder

Med tiden utökades företagets portfölj med de första röntgenprodukterna och idag säljer vi avancerad bilddiagnostisk utrustning för röntgen, endoskopi och ultraljud. Företaget har systerbolag i Danmark, Sverige, Norge och Finland och sysselsätter totalt 65 personer. Den svenska delen av företaget har ingått i koncernen sedan 2008.

Framtiden

Vi kommer även framöver sträva efter att vara våra kunders prioriterade samarbetspartner inom bilddiagnostik. Men Ole F. Christoffersen, vd för Santax Medico i Danmark, nöjer sig inte med det utan hyser ännu större ambitioner för företaget. För att vi som företag ska kunna behålla vår position framöver anser han att vi måste fortsätta expandera internationellt.

I maj firar vi vårt 70-årsjubileum

Den 31 maj bjuds alla medarbetare i Santax Nordic-koncernen in till Köpenhamn för en trevlig dag fylld av sociala aktiviteter, middag på kvällen och övernattning.

Tillbaka

keyboard_arrow_up