Ny endoskopiverkstad ger ökad patientsäkerhet

2021.09.27

I augusti 2021 slutförde vi en omfattande uppgradering av vår Pentax endoskopiverkstad i Glostrup. Snart kan vi pryda oss med titeln "Pentax -certifierat reparationscenter".

När en endoskopisk avdelning har otur att ett endoskop går sönder är vi redo att hjälpa till med reparation och eventuellt ett låneskop medan reparationen pågår.

Det nya är att vi nu kan erbjuda en ännu bättre service, vilket innebär kortare reparationstider och högre patientsäkerhet.

Omfattande uppgradering av vår endoskopiverkstad

I augusti 2021 slutförde vi en omfattande uppgradering av vår Pentax endoskopiverkstad i Glostrup. Snart kan vi pryda oss med titeln ”Pentax -certifierat reparationscenter. Certifieringen innebär fortlöpande utbildning, undersökningar och inspektionsbesök av Pentax på verkstaden i Glostrup. Uppgraderingen har också varit en stor investering i nya arbetsredskap som endoskopidiskdesinfektor, centrifug, värmare, ventilation, specialtvättar och ett smart rotationssystem för limning av endoskop.

Certifierade reparationer

  • Hög kvalitet
  • Kortare reparationstid
  • Ökad patientsäkerhet

Vi kan nu utföra alla reparationer i Danmark

"Jag är mycket nöjd med den nya verkstaden och att den reparationsstandard vi nu kan erbjuda kunderna matchar standarden från Pentax övriga reparationscenter", säger endoskoptekniker Henning Bekker.

Servicechef  Kim Brædder tillägger: ”Tidigare var vi i vissa fall tvungna att skicka det mesta till reparationscentret i Bulgarien. Vi kan nu utföra alla reparationer i Glostrup. Det betyder att sjukhusen är i direkt kontakt med tekniker, och vi kan ha en effektiv dialog om omfattningen som ska repareras. Det innebär också att både transportkostnader och sjukhusets tid utan endoskop kan hållas nere.


Se vårt utbud inom endoskopi

 

Tillbaka

keyboard_arrow_up