Sommaren 2021

Nukleärmedicinsk utrustning för försöksdjur

Minerva Imaging har tagit två nya system i bruk för preklinisk forskning inom onkologi och hjärt-kärlsjukdommar.

I april 2021 installerade vi en SPECT/CT-utrustning som i juni 2021 fick sällskap av en PET/CT-utrustning i samma laboratorium.
De nya utrustningarna ska hjälpa forskare att mer exakt utveckla läkemedel för målinriktad behandling av cancersjukdomar. Systemet är ett värdefullt komplement till Minerva Imagings övriga utrustning.


Minerva Imaging undersöker testdjur med branschens bästa upplösning


nanoScan-familjen är en serie multifunktionssystem för preklinisk forskning. Systemet erbjuder den högsta upplösningen för nukleärmedicinska bilder. På Minerva Imaging har vi installerat två system med modaliteter i olika kombinationer:

  • 1 SPECT/CT-bilddiagnostik till möss och råttor
  • 1 PET/CT-bilddiagnostik till möss och råttor

SPECT/CT-bilddiagnostik till möss och råttor

PET/CT-bilddiagnostik till möss och råttor


Forskarna kan undersöka flera möss samtidigt

Mössen ligger i en bildkammare medan de undersöks. Bildkammaren består av ett rör med genomskinligt lock och har kontinuerlig temperaturövervakning. I varje bildkammare finns plats för tre eller fyra möss som forskarna kan undersöka samtidigt.

När personalen har förberett mössen i bildkammaren monteras bildkammaren i systemet med ett klick. Därefter kan man snabbt och enkelt ta önskade bilder.

Försöksdjuren ligger i en skyddad miljö

Bildkamrarna har ett integrerat uppvärmningssystem med cirkulerande luft i kammarväggen. På så sätt slipper djuren biverkningar orsakade av ett öppet luftflöde, såsom dehydrering, uttorkning av ögon, kontaminering med patogener och liknande.

De integrerade anestesikopplingarna och ett slutet kretslopp för anestigas, ger tillsammans med tillbehör som EKG-gating, respirationsgating och övervakning av blodtryck, de bästa förutsättningarna för ett lyckat försök.

Om Minerva Imaging

Minerva Imaging håller till i Ølstykke cirka fyra mil från Rådhustorget i Köpenhamn, Danmark. Här bedriver medarbetarna preklinisk forskning kring snabb och effektiv utveckling av läkemedel. Det starka teamet av forskare behöver undersöka försöksdjur, exempelvis möss, i samband med utveckling av läkemedel mot bland annat cancer och hjärt-kärlsjukdomar.

Har du frågor om våra produkter?

Vi är alltid redo för ett förutsättningslöst samtal. Fyll i formuläret så hör vi av oss. Eller kontakta oss direkt.

Bli uppringd

Vi värnar dina personuppgifter. Läs vår dataskyddspolicy för att se hur vi behandlar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har.

keyboard_arrow_up